Inghetata de zmeura este desertul ideal in zilele calduroase de vara. Racoritoare, vitaminizanta si foarte usor de preparat.

Ingrediente principale

400 g zmeura 200 ml frisca lichida 300 ml lapte condensat 100 g zahar

Pentru siropul de zmeura:

200 g zmeura 100 ml apa 50 g zahar

Pentru servit:

100 g zmeura
Mod de preparare:

Zmeura maruntita si zaharul se pun pe foc 5 minute pentru a obtine un piure. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca usor cu laptele condensat. Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare fina.

Frisca se bate bine, dupa care se toarna peste ea compozitia de zmeura. Se pune intr-un vas la congelator, pentru 3 ore.

Pentru sirop, se pune intr-un vas zmeura, apa si zaharul si se fierb, amestecand continuu, pana la topirea zaharului. Se obtine un sirop care se va servi in cupele de inghetata, alaturi de fructe proaspete de zmeura.

Inghetata are o consistenta cremoasa si se poate servi dupa 3 ore.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece timp de 3 ore inainte de a fi servita.