Gemul de pere este sanatos si delicios. In plus, este foarte usor de preparat!

Ingrediente

3 kg pere o pastaie vanilie o lamaie un kg zahar 2 cuisoare
Mod de preparare:

1. Intr-un litru de apa se pun lamaia taiata felii, cuisoarele, vanilia taiata in doua si zaharul.
2. Se pune vasul pe foc si, cand ajunge la punctul de fierbere, se stinge focul si se lasa 15 minute asa. Apoi se strecoara.
3. Intre timp, se taie perele, se curata de casuta cu samburi si se pun taiate in sucul strecurat.
4. Se pun la fiert si, cand da in clocot, se stinge focul, se lasa la racorit si se mixeaza amestecul. Se pune in borcane.

Bunica te sfatuieste!

1 Alege numai pere bine coapte si parfumate, precum perele busuioace.
2 Pune la fiert, impreuna cu pastaia de vanilie si un baton de scortisoara. Gemul va avea un parfum deosebit. Mai poti adauga si o steluta de anason, daca iti place aroma ei.
3 Fierbe perele la foc mic, sa se inmoaie si sa scada treptat sucul. Dupa ce au fiert bine, le poti amesteca la mixer, daca vrei sa obtii o pasta fina.
4 Gemul de pere este bun atat cu biscuiti, cat si cu paine, si poate fi folosit la cornulete si prajituri.