Vrei un desert colorat si atragator pe masa de Craciun? Pregateste niste vitralii comestibile, un deliciu de fursecuri umplute cu bomboane ce se prepara numaidecat!

Ingrediente pentru aluat

230 g unt 130 g zahar 1 ou 1 lingurita esenta vanilie 380 g faina 1/2 lingurita praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru ornat

20 bomboane tari (dropsuri cu fructe) sau jeleuri zahar pudra
Mod de preparare:

1. Bate untul cu zaharul pana cand devine cremos. Adauga oul, omogenizeaza, apoi adauga vanilia si ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare).
2. Da aluatul la frigider pentru o ora sau mai mult (aluatul poate fi pregatit si cu una-doua zile inainte).
3. Intinde o foaie de aluat groasa de cca 1 cm si decupeaz-o apoi cu forme de stelute sau fulgi de nea.
4. Decupeaza-le apoi interiorul stelutelor cu o forma similara, mai mica. Asaza fursecurile rand pe rand intr-o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt.
5. In fiecare gaura decupata in fursecurile vitrali presara firimiturile pe care le obtii dupa ce zdrobesti bomboanele (nu amesteca culorile!).
6. Da fursecurile la cuptorul preincalzit la 180 grade, pt cca 7-8 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margine.
7. Presara fursecurile vitralii cu zahar pudra si depoziteaza-le intr-un recipient etans pana la servire.