Interpreta de muzica populara Mioara Velicu ne-a impartasit reteta preferata din perioada Sarbatorilor Pascale, friptura de miel.

Ingrediente

o pulpa miel 6 catei de usturoi o bucata mica slanina afumata un cartof un morcov un mar o gutuie 2 pahare vin alb mirodenii, dupa gust sare 2 linguri ulei ulei
Mod de preparare:
  1. Se ia pulpa de miel din spate, se curata foarte bine si se cresteaza. Se baga bucatele de slaninuta taiata fin si cate un catel de usturoi in crapaturile crestate cu cutitul.
  2. Se unge bucata de carne cu putin ulei, apoi se da cu un pic de sare, se pune in tava si se baga la cuptor. Se intoarce si pe o parte si pe alta, iar cand incepe sa se rumeneasca, se adauga doua pahare cu vin alb si se lasa in continuare la cuptor. In functie de gustul fiecaruia, langa carne se pot adauga in tava fructe (un mar si o gutuie).
  3. De asemenea, se adauga si un cartof, un morcov. Toate aromele dintre legume si fructe imbinate cu friptura din tava dau un gust nemaipomenit. Si, tot in functie de gust, se mai pun cimbru, piper si alte mirodenii.
  4. Se serveste cu salata verde, ridichi, ceapa, rosii, castraveti sau cu ardei umpluti ori cu varza.