Friptura de curcan gatita la cuptor e o alternativa mult mai sanatoasa pentru carnea rosie, dar si pentru cea de pui. Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai redusa cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne.

Ingrediente

un piept de curcan sucul unei lamai 10 g unt o lingurita mustar 3 catei usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Usturoiul se piseaza cu sare si apoi se unge cu el partea de carne care va fi la interior.
  2. Se ruleaza carnea, se leaga, se presara cu sare si piper si se unge cu mustar.
  3. Se pune rulada intr-un vas de cuptor uns cu unt si apoi se toarna un pahar cu apa amestecat cu sucul de lamaie.
  4. Se lasa la cuptor pentru o ora, stropind din cand in cand cu sucul din tava.

S-ar putea sa-ti placa si:

Pui cu sos pesto la cuptor

Somon glazurat

Friptura de porc in sos de lapte