Pregateste o cina rapida si sanatoasa, cu un gust incredibil de bun, din doar 5 ingrediente. Combinatia de dulceag si sarat da somonului glazurat o savoare aparte.

Ingrediente

4 fileuri de somon (ideal, fara piele) 1 lingura mustar dijon 3 linguri sos de soia 3 linguri de miere 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:

1. Amesteca sosul de soia, mierea, zeama de lamaie si mustarul, pentru a forma o marinada.
2. Pune sosul rezultat intr-o punga mai groasa si incapatoare, impreuna cu fileurile de somon. Da punga la frigider pentru minim o ora.
3. Incinge o tigaie antiaderenta si frige fileurile de somon cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le.
4. Pune marinada ramasa in tigaie si las-o sa dea in clocot, apoi pune somonul in tigaie pentru a se patrunde bine. Serveste somonul glazurat pe pat de legume, orez sau sparanghel.

Sfaturi utile

✽ Pentru ca somonul sa se patrunda usor, alege fileuri mai subtiri sau subtiaza-le tu.
✽ Timpul de gatire (dupa ce adaugi marinada) difera in functie de grosimea bucatilor de somon.
✽ Pune somonul la marinat de seara, astfel poti servi cina foarte rapid a doua zi, cand vii de serviciu, insa tine cont, gustul de marinada va fi unul mai puternic.