Nu mai arunca coaja dupa ce savurezi pepenele! E foarte usor sa prepari o dulceata inedita si aromata, pe care sa o imparti cu cei dragi.

Ingrediente

600 g coaja de pepene verde 300 g zahar coaja si sucul a 1/2 de lamaie esenta de vanilie un baton scortisoara
Mod de preparare:
  1. Curata partea verde inchis a cojii de pepene, lasand doar zona alba, apoi tai-o cubulete.
  2. Pune cubuletele intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasa-le acoperite 2-3 ore, fara sa le pui pe foc.
  3. Dupa ce coaja si-a lasat zeama, pune cratita la foc, impreuna cu zeama si coaja de lamaie, vanilia si batonul de scortisoara. Lasa dulceata acoperita la foc mic pentru 2 ore, apoi da capacul la o parte pentru ultimele 15 minute, incat sa scada. Scoate batonul de scortisoara.
  4. Cat dulceata este inca fierbinte, pune-o in borcane sterilizate, pune-le capacul si intoarce-le cu gura in jos pentru cateva minute. Lasa-le infasurate in prosoape de bucatarie pana se racesc.

Incearca si:

Dulceata de portocale

Dulceata de pere

Dulceata de pepene galben