Vrei sa te bucuri de afine si dupa ce sezonul lor trece? Transforma-le in dulceata! In mai putin de o ora deja poti pune la borcane o dulceata de afine aromata si gustoasa, fara conservanti, numai buna de dat in camara.

Ingrediente

500 g afine 350 g zahar coaja si zeama a 1/2 lamaie un praf scortisoara
Mod de preparare:

1. Spala bine afinele si curata-le de frunzulitele ramase, daca ele exista.
2. Pune afinele impreuna cu zaharul, zeama si coaja de lamaie la foc mic si amesteca in mod constant, pana cand zaharul se topeste.
3. Lasa dulceata de afine sa fiarba la foc mic pentru 20-25 de minute, sau pana cand siropul se ingroasa. Presara apoi un praf de scortisoara (optional) si amesteca bine dulceata.
4. Toarna dulceata de afine cat mai fierbinte in borcane sterilizate (fierte pentru 10 minute sau date la cuptorul incins pentru 20 minute).
5. Intoarce borcanele umplute cu gura in jos si lasa dulceata de afine sa se odihneasca intr-o patura sau in prosoape de bucatarie.