Pastele fainoase au un gust mult mai bogat daca sunt proaspat preparate. In plus, doar asa poti prepara renumitele ravioli, paste de casa umplute cu diferite compozitii.

Ingrediente

100 g faina 1 ou
Mod de preparare:
  1. Raportul de oua/faina de care trebuie sa tii cont este 1 ou mare la 100 g de faina, cantitati suficiente pentru o portie de paste. In functie de cantitatea de paste pe care vrei sa o obtii, vei folosi mai multe oua.
  2. Pune intreaga cantitate de faina intr-un recipient incapator si formeaza o gaura in centru. Sparge ouale si pune-le in gaura facuta. Lucreaza aluatul, initial cu o lingura, apoi cu mainile timp de 10-15 minute (daca folosesti robotul de bucatarie timpul e mai redus).
  3. Strange aluatul si da-l la frigider pentru 30 de minute, incat glutenul sa se activeze. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate aluatul si lucreaza-l putin pe blatul bine infainat. Imparte-l in 2 sau 4, in functie de cat de mare e cantitatea obtinuta.
  4. Ia pe rand partile divizate si intinde-le cu sucitorul, astfel: intinde fiecare foaie cat mai subtire o data, apoi impacheteaza o data aluatul si intinde-l din nou. Repeta procedeul pentru toate bucatile de aluat de 5 ori.
  5. Taie apoi pastele de casa dupa plac si foloseste-le imediat sau congeleaza-le, daca vrei sa le pastrezi pentru mai tarziu.

Focaccia de casa

Tagliatelle cu bacon si ciuperci

Mozzarella de casa