Un desert divin, pe care il poti prepara mai ales la inceputul verii, cand se coc ciresele.

Ingrediente pentru clatite

140 g faina 2 linguri zahar 4 oua 380 ml lapte 3 linguri unt

Ingrediente pentru crema de cirese

350 g cirese 250 g mascarpone 170 g smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru decor

smantana pentru frisca zahar
Mod de preparare:
  1. Amesteca, faina, zaharul si sarea intre ele, apoi adauga ouale, laptele si untul topit. Mixeaza aluatul pentru a elimina toate cocoloasele si lasa amestecul deoparte 10 minute.
  2. Intr-un blender, pune crema de branza, smantana pentru frisca, ciresele fara samburi si zaharul. Amesteca pana cand obtii o crema pufoasa, omogena.
  3. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta, fara a mai adauga ulei, cate 1 minut pe fiecare parte, apoi umple clatitele cu crema de cirese.
  4. Orneaza clatitele cu cirese intregi si frisca, pe care o obtii din smantana pentru frisca si zahar dupa gust.

Incearca si:

Clatite pufoase

Clatite cu morcovi si scortisoara

Tort de clatite cu Nutella si alune de padure