Chiftele in sos tomat sunt delicioase si usor de facut. In plus, prepararea unei portii nu costa mai mult de 4,25 lei.

Ingrediente:

500 g carne de vita o lingura smantana o ceapa miezul a doua felii de paine 2 oua o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml suc de rosii un morcov ulei pentru prajit sare piper
Mod de preparare:

1. Carnea se trece prin masina de tocat cu ceapa si miezul de paine inmuiat in apa si presat.
2. Se adauga ouale si smantana, verdeata, sare si piper si se amesteca foarte bine. Se da la rece 15 minute.
3. Intre timp, morcovul se trece prin razatoarea cu ochiuri mici si se pune la calit. Se adauga sucul de rosii, sare, piper si apa, in functie de cat de gros se doreste a fi sosul. Chiftelele se modeleaza intre palmele umezite si se rumenesc in ulei.
4. Se scot pe servete de hartie si apoi se transfera in sosul de rosii. Se lasa 30 de minute maximum. Se aduc la masa cu verdeata, dupa gust.