O combinatie delicioasa intre banalele chiftele de pui si buletele de cascaval, chiftelele crocante de pui cu mozzarella sunt preparatul perfect pentru cina, alaturi de o garnitura de legume.

Ingrediente

500 g piept de pui o ceapa 2 catei usturoi 2-3 bucatele mici ghimbir ras 1 lingura unt 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 ou 1 lingura lapte 2 linguri de apa 200 g faina 300 g pesmet 100 g mozzarella boia de ardei dulce/iute oregano sare piper
Mod de preparare:

1. Da prin masina de tocat pieptul de pui impreuna cu ceapa, usturoiul si ghimbirul. Adauga untul, zaharul, bicarbonatul, galbenusul oului, apa, sare, piper si boia de ardei dulce/iute. Lasa amestecul de carne la rece pentru 20 de minute. Pregateste 3 recipiente diferite, in care pui albusul, faina si pesmetul. Bate albusul cu laptele.
2. Unge mainile cu putin ulei, formeaza chiftelute de ~2 cm diametru, apoi aplatizeaza-le, adauga putina mozzarella presarata cu oregano in centru si inchide-le la loc dandu-le forma rotunda, avand grija sa nu iasa mozzarella.
3. Dupa ce ai format toate chiftelutele, trece-le pe rand prin faina, apoi prin albusul batut cu lapte si, in final prin pesmet. Prajeste sau coace chiftelele crocante de pui cu mozzarella pana cand devin aurii.

Incearca si alte retete de chiftele