Dacă aveți copii pofticioși, trebuie să încercați acest cheesecake felia de lapte cu oreo. Se face ușor, iar gustul este delicios.

 

36 de biscuiți oreo 60 g unt, topit 800 g de cremă de brânză 65 g zahăr 1 lingură de aroma de vanilie 240 ml lapte călduț 1 lingură gelatină
Mod de preparare:
  1. Mai întâi, separați biscuiții de cremă cu care sunt lipiți cu ajutorul unui cuțit. Puneți biscuiții într-un bol și crema de la ei în altul.
  2. Sfărâmă biscuiții într-un blender până devin aproape pudră. Pune deoparte apoi 50 de grame din ei.
  3. Pe restul  toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente (textura se aseamănă cu nisipul umed).
  4. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).
  5. Între timp, pune o cratiță pe ochiul de aragaz, dat la minimum, și amestecă brânză, zahărul, crema de la biscuiți și aroma de vanilie până nu se mai văd cocoloașe. Se ia cana cu laptele călduț, se dizolva gelatina în el și se toarnă peste mixul de brânză. Se amestecă bine până începe să fiarbă și apar primele bule. Se dă de pe foc. Opțional, pentru aspect, puteți adăuga în cremă și câțiva biscuiți rupți. 
  6. Se toarnă crema peste crusta de biscuiți și se uniformizează cu o spatulă. Se pune restul de biscuiți într-o sită și se presară peste cremă cât să o acopere pe toată. Se dă la rece pentru minim trei ore, iar apoi se poate servi ca atare sau puteți să-l decorați după bunul plac.