Doriti sa incercati desertul american atat de indragit de romani, chiar la voi in casa? Aceasta reteta de cheesecake cu zmeura va este cu siguranta pe plac.
Reteta trimisa de Ioana Alexandra Tinca.

Ingrediente pentru blat

4 pachete biscuiti 200 g unt topit

Ingrediente pentru crema

200 ml frisca lichida 400 g crema de branza 250 g mascarpone un plic gelatina 200 g zahar, optional

Ingrediente pentru jeleu

300 g zmeura congelata o lingurita zahar brun un plic gelatina hidratata
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, biscuitii se faramiteaza la robotul de bucatarie, dupa care untul topit in prealabil se toarna peste biscuiti. Compozitia obtinuta se taseaza pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se baga la frigider pana se face crema.
  2. Intre timp, se mixeaza bine frisca lichida cu zaharul peste care se adauga branza impreuna cu mascarpone si se continua mixarea. Apoi, gelatina hidratata in 100 ml apa, asa cum scrie pe plic, se toarna peste crema si se incorporeaza.
  3. Se scoate de la frigider forma cu blatul de biscuiti peste care se adauga crema. Forma se baga din nou la frigider, unde se lasa 7 ore.
  4. Pentru jeleu, se pun pe foc zmeura cu zaharul pana se obtine un sos. Se adauga gelatina atunci cand zmeura frige la degete, apoi amestecul obtinut se intinde peste crema de branza.