Gust racoritor, de inceput de toamna, imediat dupa culegerea recoltelor. Vezi cat de usor prepari un cheesecake cu struguri albi fara coacere, un desert elegant pe care sa il servesti celor dragi.

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti simpli/graham 100 g unt

Ingrediente pentru crema si decor

700 g struguri albi de masa 400 ml smantana pentru frisca 400 g crema de branza 3 linguri zahar pudra 2 linguri zahar granulat 2 pliculete gelatina esenta de vanilie

Ingrediente pentru sirop

200 g struguri albi de masa 200 ml apa 2 pliculete gelatina
Mod de preparare:
  1. Marunteste biscuitii cat mai fin, apoi combina-i cu untul topit. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.
    Da tava de tort la frigider sau congelator pentru 20-25 de minute.
  2. Bate crema de branza cu cele 2-3 linguri de zahar pudra (dupa gust) si esenta de vanilie. Dupa 2-3 minute de mixare, adauga si smantana pentru frisca.
  3. Spala toti strugurii cat mai bine, taie-i in jumatati si scoate-le samburii. Asaza jumatati de struguri curatati direct peste blatul de biscuiti, cat sa il acopere
  4. Pune 200 g din boabele de struguri curatate intr-o cratita, cu 2 linguri zahar si cu 200 ml apa, la foc mic.  Zdrobeste strugurii in cratita si lasa-i apoi sa dea in clocot pentru 30 de secunde.
    Strecoara siropul obtinut si adauga cele 2 pliculete de gelatina.
  5. Toarna jumatate din siropul cu gelatina in crema, amesteca bine si toarna crema peste blatul acoperit cu struguri. Deasupra cremei raspandeste jumatatile de struguri ramase si toarna restul de sirop peste.
    Da cheesecakeul la rece pentru minim 3 ore inainte de servire, pentru a se solidifica.