Prajitura cu struguri este usor de preparat si se poate consuma in orice anotimp. Fie ca e sezonul strugurilor sau folosesti strugurii din compot, rezultatul e intotdeauna delicios.

Ingrediente:

80 g unt plus 20 g pentru tava 130 g zahar 2 oua plus un galbenus 3 linguri ulei 220 g faina plus 2 linguri pentru tava 180 ml iaurt sau lapte batut un praf sare o lingurita praf de copt 300 g struguri albi sau rosii
Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga cele doua oua. Se amesteca, apoi se adauga galbenusul si uleiul.

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga mixand la viteza mica si adaugand alternativ iaurtul sau laptele batut.

Se toarna aluatul in tava de copt unsa si tapetata cu lingura de faina ramasa. Se asaza boabele de struguri taiate in doua, daca sunt prea mari, si se lasa la cuptor pentru 40 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca in tava.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.