Tii post, dar ai pofta de ceva dulce, de casa? Checul asta e un desert de post cu gust bogat, colorat si pufos.

ingrediente

un pahar mare iaurt de soia 100 g compot de pere sau mere un plic praf de copt 2 morcovi 200 g faina 100 g zahar pudra 50 ml ulei

Pentru glazura

12 linguri zahar pudra 4 linguri lapte de soia
Mod de preparare:

 

  1. Iaurtul se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul, faina, praful de copt si uleiul. Se toarna si zeama de compot, alaturi de fructele pasate si se amesteca.
  2. Se pun si morcovii rasi, se amesteca si se lasa la cuptor 45 de minute. Dupa racire se toarna glazura preparata prin amestecarea energica a ingredientelor.

Sfaturi utile:

✽ Inainte de a folosi morcovii pentru prepararea checului, gusta din ei pentru a stii daca sunt dulci, si nu fazi. E bine sa folosesti ca ingredient morcovi dulci, gustosi, pentru ca si checul sa iasa bun.

✽ Praful de copt se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu stins in putina zeama de lamaie, efectul va fi acelasi.

S-ar putea sa-ti placa si:

Bilute de cacao tavalite

Placinta cu fructe

Salam de biscuiti de post