N-ai sa gasesti o reteta de aperitiv mai practica decat cea de chec rece, cu cascaval si bacon. Iar in combinatia asta, sigur nu va refuza nimeni o felie, caci cui nu-i place combinatia dintre cele 2?

 

Ingrediente

200 g faina 4 oua 100 ml ulei 150 ml apa 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g bacon 100 g masline negre 150 g cascaval 2 linguri patrunjel sare piper oregano

Ingrediente pentru copt

2 linguri cascaval 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu un praf generos de sare, bicarbonatul de sodiu, uleiul si apa. Separat, combina baconul taiat bucatele cu maslinele negre, cascavalul, ardeii taiati mic, patrunjelul tocat marunt si 1/2 din cantitatea de faina.
  2. Incorporeaza restul de faina in ouale batute, apoi adauga combinatia de masline, bacon si cascaval. Omogenizeaza si toarna amestecul intr-o tava de chec tapetata cu unt si pesmet, iar deasupra raspandeste 2 linguri de cascaval, urmat de pesmetul amestecat cu organo.
  3. Da tava la cuptor pentru 35-40 min, la 180 de grade, sau pana cand checul sarat trece testul scobitorii si se rumeneste. Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l servi, intrucat este un aperitiv rece, iar cascavalul din compozitie trebuie sa se solidifice.