Braciole este unul din cele mai elegante preparate traditionale italiene. O poti servi atat cu garnitura de paste, cat si ca aperitiv.

Ingrediente

o bucata de ~700 g fleica de vita 3 linguri parmezan ras 4 linguri mozzarella rasa 3 linguri pesmet 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 3 oua 5 linguri ulei de masline extravirgin 60 g bacon 120 ml vin rosu o conserva mare rosii decojite o ceapa 5-6 frunze de busuioc proaspat sare piper
Mod de preparare:
  1. Bate fleica pentru a o subtia, fierbe 2 oua si lasa-le sa se raceasca.
  2. Amesteca cele 2 tipuri de branza cu pesmetul, patrunjelul, usturoiul, unul din cele 3 oua si uleiul de masline. Intinde umplutura pe carne, asaza ouale fierte taiate sferturi sau felii si ruleaza carnea in asa fel incat lungimea ruladei sa coincida cu directia fibrelor.
  3. Leaga braciole cu sfoara alimentara si rumeneste-o pentru 3-4 minute pe fiecare parte, in ulei incins. Scoate apoi carnea si caleste ceapa taiata cubulete in acelasi ulei, pune carnea din nou in cratita si las-o 1-2 minute.
  4. Adauga vinul, lasa-l 2 minute si adauga rosiile decojite tocate si 1/2 cana de apa. Potriveste sosul de sare si piper, pune capacul cratitei si las-o la foc mic pentru 70 de minute. Rupe cateva frunze de busuioc proaspat si adauga-le in sos, apoi serveste braciole feliat, cu 1-2 linguri de sos alaturi.

Sfat util:

✽ Fierbe 400 g de paste conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le si clateste-le, apoi amesteca-le cu sosul ramas de la braciole. Astfel, obtii o masa completa!

Incearca si:

Pizza rustica

Lasagna

Torrone – Nuga cu fistic si migdale