Daca nu iti plac variantele de blaturi disponibile in supermarket, sau pur si simplu iti place sa prepari aluatul de la zero, iata o reteta rapida pentru blat de tarta. Se potriveste atat in cazul tartelor desert, cat si in cazul tartelor aperitiv, deci n-ai cum sa dai gres.

Ingrediente

150 g faina 200 g unt 6-7 linguri apa rece sare
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu sarea, apoi zdrobeste untul in faina pana cand obtii un amestec granulat. Adauga cate 1-2 linguri de apa cat mai rece, amesteca si continua sa adaugi apa pana cand aluatul ramane grupat cand il strangi in maini.
  2. Da aluatul la congelator 10 minute, apoi intinde-l pana cand blatul depaseste dimensiunea tavii pe care planuiesti sa o folosesti. Inteapa blatul de tarta cu furculita din loc in loc, apoi da-l la cuptor pentru 20 de minute la 180°. Lasa blatul sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarna compozitia preferata.

Tarta frantuzeasca cu mere

Tarta cu afine si ricotta

Tarta de ciocolata cu cirese