Dacă primești musafiri neașteptați, prepară repede acest desert de bilute de biscuiți cu ciocolată. Se face doar în câteva minute, iar invitații și mai ales copiii îți vor mulțumi cu gura plină.

 

250 g biscuiți populari, sau Petit Beure 200 g ciocolată amăruie 100 g unt 400 ml lapte 100 g zahăr 2-3 plicuri zahăr vanilat 100 g alune ornamente de ciocolată, cacao, fulgi de cocos
Mod de preparare:
  • Sfărâmati biscuiții într-un vas, dar lăsați și bucăți mai mari printre ei, pentru un aspect mai plăcut.
  • Mărunțiți alunele așa încât să fie mai colțuroase. Puneti jumătate din ele peste biscuiți, iar jumătatea cealaltă amestecați-o cu ornamentele de ciocolată.
  • Încâlziți laptele și topiți zahărul, untul și ciocolata, în el. Omogenizați bine amestecul și turnați-l fierbinte peste biscuiții amestecati cu alunele.
  • Omogenizați, formați biluțe de dimensiunea nucilor și tăvăliți-le prin amestecul de alune și ornamente de ciocolată. De asemenea, pentru mai multă diversitate, biluțele se pot da și prin fulgi de cocos, cereale  sau cacao. 
  • Dați-le apoi la rece până în momentul servirii.