Beignets este denumirea frantuzeasca pentru clasicele gogosi simple, servite cu zahar imediat ce sunt preparate.

Reteta de gogosi frantuzesti a fost trimisa de Dumitra Lazar, din Bucuresti.

Ingrediente

500 g faina 200 ml lapte caldut 2 oua un plic drojdie uscata 100 ml apa calda un praf sare 70 g zahar o esenta vanilie 60 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol se pun apa cu zaharul si drojdia si se lasa 15 minute sa creasca. In alt vas, se bat oualele cu laptele caldut si esenta de vanilie care se amesteca apoi cu apa, zaharul si drojdia. Se adauga si sarea, untul si faina, lingura cu lingura.
  2. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se acopera bolul cu folie de plastic si se lasa 2 ore la crescut, la loc cald.
  3. Dupa ce a dospit bine, se pune aluatul pe masa de lucru si se mai framanta 15 minute cu 200 g faina pana ce nu se mai lipeste de maini. Se intinde aluatul in foaie si se decupeaza gogosile care se mai lasa la crescut inca 15 minute, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant si se pudreaza cu zahar.

Gogosi din banane

Gogosi cu afine

Gogosi cu gem sau ciocolata