Beignets (Gogosi frantuzesti)
180 minute
8 portii
Mediu
Beignets este denumirea frantuzeasca pentru clasicele gogosi simple, servite cu zahar imediat ce sunt preparate.
Reteta de gogosi frantuzesti a fost trimisa de Dumitra Lazar, din Bucuresti.
Ingrediente
500 g faina
200 ml lapte caldut
2 oua
un plic drojdie uscata
100 ml apa calda
un praf sare
70 g zahar
o esenta vanilie
60 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
- Intr-un bol se pun apa cu zaharul si drojdia si se lasa 15 minute sa creasca. In alt vas, se bat oualele cu laptele caldut si esenta de vanilie care se amesteca apoi cu apa, zaharul si drojdia. Se adauga si sarea, untul si faina, lingura cu lingura.
- Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se acopera bolul cu folie de plastic si se lasa 2 ore la crescut, la loc cald.
- Dupa ce a dospit bine, se pune aluatul pe masa de lucru si se mai framanta 15 minute cu 200 g faina pana ce nu se mai lipeste de maini. Se intinde aluatul in foaie si se decupeaza gogosile care se mai lasa la crescut inca 15 minute, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant si se pudreaza cu zahar.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews