Ardeii umpluti sunt o reteta traditionala, economica si pe cat e de cunoscuta, pe atat e de usor de preparat. 

Ardei umpluti cu carne tocata si orez 2

Ingrediente

700 g carne tocata (amestec) 5 linguri de orez o ceapa o lingura marar 1/2 legatura patrunjel 2 linguri ulei 1 lingura piure de rosii sare piper 6-7 buc ardei gras 3 linguri bulion 2 rosii
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei, apoi adauga carnea si amesteca pana se inchide la culoare uniform. Pune o lingura de piure de rosii, mai lasa carnea sa clocoteasca 1-2 minute, apoi adauga orezul, verdeturile tocate, sarea si piperul.
  2. Curata ardeii, crestandu-i cu cutitul doar de jur imprejurul coditei si scoate semintele si partile albe folosind o lingurita (incearca sa nu strapungi ardeii). Umple ardeii cu compozitia din tava, fara a-i burdusi; lasa cam 1-2 cm spatiu in adancime in fiecare.
  3. Taie din fiecare rosie cate 1-2 (din laterale), incat sa obtii capace pentru ardei. Asaza fiecare capac de rosie in ardei, pentru a evita iesirea compozitiei. Fierbe ardeii sau da-i la cuptor cu 2 cani de apa si cele 3 linguri de bulion pana cand apa scade, ardeii sunt fierti (ii poti testa cu furculita), iar in cratita ramane un sos rosu mai gros.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ardei umpluti cu branza si marar

Ardei aperitiv

Ardei umpluti cu branza si ciuperci