Pizza italiană este unul din cele mai populare preparate din lume, un preparat care a sedus un număr mare de persoane din întreaga lume. Sortimentele de pizza din ziua de azi sunt departe de versiunea originală a pizzei Margherita, prima pizza italiană, apărută în anul 1780 și preparată de maestrul Raffaele Esposito. Această pizza era realizată exclusiv pe bază de blat, roșii și brânză.

În zilele noastre, ingredientele variază în funcție de sensibilitate și de regiunea în care este preparată. Inovația gastronomică devine un veritabil regal pentru papilele pasionaților de bucătărie. Pentru un plus de savoare, pizza este acum realizată în cuptoare speciale. O veritabilă artă culinară italiană.

Un preparat care reprezintă o selecție riguroasă de produse

Pizza pe vatră are un gust unic. Procedeul de gătire îi conferă savori naturale unice. Și în ziua de azi mirosul său delicios încă seduce, prețul său accesibil atrage, aspectul său ne face poftă și gustul său ne surprinde. Pizza este încă un preparat la mare căutare, în tendințe. Este un preparat care provoacă dependență. Însă, nu toate sortimentele de pizza sunt delicioase, bune. Clienții cer o pizza de calitate, elaborată pe bază de produse proaspete, coaptă într-un cuptor profesional pentru un plus de savoare. La Pizzeria Arena ai garanția că pizza se prepară în stil tradițional italian, cu un blat delicios, subțire și crocant. Ingredientele sunt proporționate perfect.

Pizza, un preparat italian în tendințe și popular

Pizza este un preparat care nu își pierde din popularitate. A traversat epocile, rămânând clasică și reinventându-se. Celebra rețetă de pâine cu roșii, originară din Italia continuă să seducă consumatori de toate vârstele. Chiar dacă pe vremuri, consumatorii se mulțumeau cu sortimente precum calzone sau margherita, în ziua de azi trebuie să ieși în evidență cu sortimente noi, să surprinzi. Astfel, au apărut sortimente precum pizza cu cartofi prăjiți.

Chiar dacă baza a rămas aceeași dintotdeauna (blat, sos de roșii, mozzarella, ulei de măsline, busuioc), pizza nu a încetat să se reinventeze pentru a rămâne populară, în tendințe. Ingrediente diverse și-au făcut astfel apariția și creativitatea celor din industrie pare nelimitată. Pizza dulce, pizza Hawaiană, iute, cu somon cu ananas…au fost încercate numeroase variante pentru plăcerea celor mici și mari deopotrivă. Astfel, roșiile au fost înlocuite cu fructe, caperele cu anșoa, în plus, aceste gusturi au fost exportate peste tot în lume.

Pizza este un preparat care se mănâncă rapid, ideal atât pentru cină cât și pentru o masă de prânz. Este alegerea ideală pentru meniul unei petreceri de copii spre exemplu. O regăsim oriunde, în orice restaurant, cu specific românesc, italian sau turcesc. Este, în același timp, imaginea reprezentativă a mâncării rapide. Mii de pizza se consumă zilnic în lume.

Cu blat gros sau subțire, moale sau crocant, clasic sau gourmet,cu marginile umplute sau nu, pizza reprezintă o veritabilă artă a italienilor. Din toate sortimentele de pizza existente, cu siguranță ai și tu una preferată. Însă, unui iubitor de pizza îi este greu să se decidă care îi place cel mai mult și mai mult. Încearcă-le pe toate pentru a vedea care îți place mai mult.