Pe lângă experiența de peste 37 de ani, notorietatea din zona Moldovei și produsele curate (complet fără E-uri), Vascar este cunoscută și pentru colaborarea cu celebrul chef Horia Vîrlan, unul dintre cei mai carismatici bucătari din țară, dar și printre întemeietorii genului cooking show în televiziunea autohtonă. Acesta a vorbit într-un interviu despre relația de lungă durată cu producătorul de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh cu sediul în Vaslui.

“De-a lungul timpului, am gătit în bucătării cu specific internațional, bazate în special pe ‘la cuisine francaise’, însă, pentru mine, tot bucătăria românească este cea mai gustoasă și mi-a rămas cel mai aproape de suflet. De aceea, fac tot posibilul pentru a o promova întotdeauna. Iar preparatele ‘Moldova în Bucate’ (n.r. cel de-al doilea brand Vascar) mi-au atras atenția prin gustul fin al produselor tradiționale românești și ingredientele de calitate folosite în compoziția lor. Tocmai din acest motiv, pot garanta pentru calitatea gamei respective”, spune Horia Vîrlan.

Acesta a conceput pentru Vascar nu mai puțin de 10 rețete fusion, care combină gastronomia noastră autohtonă cu elemente occidentale, fie că vorbim despre bucătăria franceză sau italiană. Iată, în continuare, care sunt mâncărurile pe care Horia Vîrlan le-a gândit pentru compania vasluiană producătoare de carne, ale căror ingrediente și mod de preparare se regăsesc pe site-ul acesteia:

– Muffin cu salam Victoria și cașcaval;

– Risotto cu pulpe de pui și cârnat Plai picant;

– Rulouri din tortilla cu mușchi file țărănesc, lebăr, cremă de brânză și ardei copt;

– Ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate;

– Piept de pui umplut cu salam Victoria și mozzarella, în sos de roșii;

– Paste rigatoni în sos de șunculiță țărănească și roșii coapte;

– Salată caldă cu cârnați bucovineni și cartofi noi;

– Mușchi file țărănesc în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate, cu piure de cartofi și sote de praz;

– Caserolă picantă din cârnați țărănești cu busuioc și pulpe de pui;

– Mini baghete cu mușchi file țărănesc și cremă de brânză natur.

Directorul General Vlad Ciuburciu: “Colaborarea a început firesc”

Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu, a vorbit despre colaborarea dintre brandul pe care îl conduce și celebrul chef cu nenumărate apariții în emisiuni televizate de profil. “Lansarea gamei complete de mezeluri ‘Moldova în Bucate’, sub conceptul ‘Moldova în Bucate invită România la masă’, la finalul anului 2015, a prilejuit întâlnirea cu chef Horia Vîrlan. Colaborarea a început firesc, întrucât acesta a fost impresionat încă din start de gustul bun și calitatea preparatelor Vascar”, explică Ciuburciu (Vascar).

Pe lângă rețetele enumerate mai sus, Horia Vîrlan a creat pentru producătorul vasluian din industria cărnii și cinci preparate care îi poartă imaginea și semnătura:

– Mici țărănești;

– Cârnați țărănești cu busuioc;

– Cârnăciori de casă picanți;

– Cârnăciori de casă;

– Burger 100% antricot de vită.

O mare parte dintre produsele Vascar nu conțin E-uri, aditivi și conservanți alimentari, fiind preparate doar cu ingrediente naturale.