Miros de scorțișoară, delicatese tocmai scoase din cuptor și toți membrii familiei adunați în jurul mesei de Sărbători – ce poate fi mai frumos? Cu toții așteptăm cu mare entuziasm perioada Sărbătorilor de Iarnă, însă odată cu acestea, intrăm și în focul pregătirilor. În cazul în care te-ai săturat de aceleași deserturi pe care le prepari de ani întregi, îți propunem o rețetă delicioasă, cu aromă de scorțișoară și cardamon!

Experții Matchbanker.ro – lider în materie de comparatoare financiare online – îți recomandă să încerci un desert de origine scandinavă, ușor de făcut și cu bani puțini!

Chifle dulci cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)

 Ingrediente

Blat:

4 ouă

175 g zahăr pudră

1 lingură de sare fină

500 ml lapte

125 g margarină

1.2 kg făină

50 g drojdie

Umplutură:

125 g margarină

400 g zahăr brun

3 lingurițe de scorțișoară

1-2 lingurițe cardamon pisat

Glazură:

500 g zahăr pudră

125 g margarină

250 ml lapte

15 ml esență de migdale

Mod de preparare

1) Pentru a face aluatul, amestecați ouăle bătute, zahărul și sarea într-un vas. Adăugați laptele cald și margarina.

2) Adăugați încet jumătate din cantitatea de făină și amestecați bine. Se adaugă drojdia, după care făina rămasă și se amestecă la viteză medie timp de 7 minute.

3) Întindeți aluatul într-un castron cu ulei și lăsați-l la dospit aproximativ o oră.

4) Preîncălziți cuptorul la cca. 180 ° C. Întindeți aluatul într-un dreptunghi de 45  x  60 cm.

5) Pentru umplutură, ungeți aluatul cu 125 g de margarină și presărați zahărul brun, scorțișoara și cardamonul pisat.

6) Pliați aluatul în jumătate astfel încât umplutura să fie la interior și porționați-l în 12 fâșii egale.

7) Răsuciți fâșiile și prindeți-le în formă de chiflă, după care așezați-le pe tava de copt unsă și lăsați-le să se coacă timp de 15 minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.

8) Între timp, amestecați toate ingredientele rămase pentru glazură până obțineți o masă uniformă. Presărați glazura peste rulourile răcite și serviți-le imediat.

Poftă bună!