Un inel de logodnă – nu este un inel oarecare! Este “acel” inel pe care o femeie îl va purta, adesea, toată viața. Atunci când alegi un inel de logodnă, cu siguranță te preocupă să găsești metalul prețios potrivit, dimensiunea inelului și designul în ansamblu, care, desigur, include și selectarea pietrei prețioase ce va împodobi simbolică bijuterie.

Cauți inelul de logodnă perfect? Îl vei găsi la hypnotica.ro!

Însă trebuie să te pregătești din timp pentru a alege inelul. Cum spuneam, aspectele de mai sus sunt importante nu numai pentru tine, ci, în special pentru cea care va purta inelul. Atenție mare la dimensiune în primul rând. Un inel prea strâns, de exemplu, nu este recomandat, la fel ca unul prea larg. Mărimea multor inele poate fi ajustată de un bijutier, în funcție de material și pietre. 

Truc: Pentru a îndepărta un inel blocat pe deget, apă rece în combinație cu puțin săpun lichid, ajută. Trage ușor inelul de pe deget cu o mișcare de răsucire. De asemenea, puțin ulei alimentar poate fi de ajutor. Dacă însă inelul este blocat rău, degetul devine cianotic și niciuna din aceste metode nu funcționează, îți recomandăm să mergi la medic.

Cum pot determina dimensiunea corectă a inelului pentru un inel potrivit?

Pentru a determina dimensiunea corectă a inelului, există mai mulți factori de luat în considerare. De exemplu, temperatura exterioară joacă un rol important. Dacă măsori circumferința degetelor la temperaturi ridicate, într-o zi călduroasă de vară, trebuie să te aștepți că degetele să fie umflate și mărimea să nu fie cea corespunzătoare. Mărimea degetelor diferă, de asemenea, ușor, în funcție de momentul zilei: dimineața, degetele sunt puțin mai înguste decât seară, chiar dacă nu desfășoară nicio activitate fizică.

Prin urmare, se recomandă să determini dimensiunea inelului atunci când degetele sunt la temperatura camerei, adică nu este extrem de cald sau foarte rece. 

Designul inelului de logodnă joacă un rol crucial în ceea ce privește confortul. De exemplu, dacă banda inelului este ușor curbată spre interior, se numește „Comfort Fit “. Această formă asigură faptul că inelul va fi confortabil pe deget.

Lățimea inelului joacă, de asemenea, un rol, deoarece suprafața de contact de pe deget determină dacă acest inel este confortabil sau inconfortabil. S-ar putea ca un inel mai mare și mai larg să se potrivească mai bine decât un inel cu o bandă mai îngustă. Cu toate acestea, depinde foarte mult de preferințele și obiceiurile viitoarei miresei.

Metalul este un alt criteriu de alegere. Trebuie să știi din timp dacă viitoarea mireasă are anumite preferințe sau chiar alergii. În ultimul timp sunt la modă inele din argint pentru logodnă, deoarece inelul este mult mai avantajos ca preț, mult mai versatil din punct de vedere al combinațiilor și modelelor și nu provoacă reacții alergice. Unde mai punem faptul că argintul este preferatul multor femei, deoarece se poate asorta în cele mai variate ținute. Aurul și platina, în schimb, sunt metale mult mai scumpe și nu au o versatilitate prea mare. Află ce metal preferă iubita ta și, dacă argintul este preferatul ei, hypnotica.ro îți oferă o gamă deosebită de astfel de bijuterii. De asemenea, aici vei găsi și inele de aur de 14k.

Când un inel se potrivește perfect, când este un inel prea strâns și când este prea larg?

Inelul este prea larg dacă alunecă peste articulație, fără să opună o rezistență ușoară. Pe de altă parte, inelul nu trebuie să fie în niciun caz prea strâns. Degetele se pot umfla de căldură sau umezeală. Un inel prea strâns nu poate să iasă în aceste condiții, dar nici dacă temperatura este optimă.

Toată lumea are propriile idei despre cât de larg sau strâns ar trebui să stea un inel în cele din urmă pe deget, astfel încât să se simtă confortabil. Unora le place să simtă inelul ferm pe deget, alte femei îl preferă mai larg, dar ar trebui să iei în considerare câțiva factori de bază.

Pentru a măsura dimensiunea inelului, bijuterii folosesc o tijă conică. Inelul este ușor împins pe tijă, iar dimensiunea inelului poate fi citită pe o scală.

De asemenea, este posibil să se determine diametrul interior al inelului și milimetrii măsurați pot fi transformați în dimensiunea corectă folosind un tabel. Trebuie remarcat faptul că dimensiunile inelelor variază de la o țară la altă. 

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor pot purta nu numai o singură dimensiune a inelului, ci pot purta cu ușurință una până la trei dimensiuni diferite ale inelului pe același deget. Acest lucru se datorează faptului că diferența de la o dimensiune la altă este mai mică de jumătate de milimetru. Totuși, aproape toată lumea are o dimensiune de confort prin care inelul se simte perfect, adică nici prea strâns, nici prea larg.

Un inel de logodnă se potrivește cel mai bine atunci când poate fi, pur și simplu, împins peste articulație, iar acesta ar trebui să ofere o anumită rezistență atunci când este tras, astfel încât să nu fie nevoie că iubita ta să se teamă de pierderea prețioasei bijuterii. 

În plus, fiecare mână se schimbă de-a lungul anilor și, odată cu această, se poate schimba și dimensiunea inelului. Circumferința degetelor se schimbă, în special în zilele fierbinți de vară și în timpul sarcinii, motiv pentru care un inel prea strâns este adesea mai puțin decât ideal.

În mod ideal, poți determina dimensiunea corectă a inelului pentru un inel de logodnă utilizând un inel existent, fie măsurând diametrul interior și, așa cum s-a menționat mai sus, citind dimensiunea inelului corespunzătoare de pe un tabel, sau luând discret un inel al partenerei și măsurându-l la un bijutier.

Prin urmare, este recomandabil să determini corect dimensiunea inelului de la început, deoarece bucuria este cu atât mai mare cu cât inelul se potrivește perfect, nu prea larg și nici prea strâmt. În acest moment, poți dovedi, de asemenea, că ești atent și acorzi atenție detaliilor.

Cauți inelul de logodnă perfect care să i se potrivească ca o mănușă? Intră pe hypnotica.ro, unde echipa te va ajuta cu plăcere să faci alegerea pentru ziua cea mare!