Alegerea unei mașini de gătit performante ar trebui să reprezinte o prioritate atât pentru persoanele amatoare de gătit, cât și pentru cele care își doresc o bucătărie ca proaspăt scoasă din reviste. Cu alte cuvinte, un aragaz joacă un rol foarte important în orice gospodărie și de aceea, în alegerea lui trebuie să se pună accent pe anumite criterii de selecție care te asigură că faci o investiție profitabilă.

Cum să alegi un aragaz de care să fii pe deplin mulțumit?

După numărul de arzătoare

Cele mai multe aragazuri sunt prevăzute cu patru arzătoare, în special mașinile de gătit de uz larg, care se găsesc în majoritatea magazinelor fizice și online. Aceste aragazuri sunt ergonomice, deoarece ocupă puțin spațiu, dar cele mai multe dintre ele nu au funcții premium, prin care să se distingă. Există însă și aragazuri de top, ca cele comercializate în magazinul online techstore.ro, un magazin foarte apreciat în rândul amatorilor de bucate delicioase. Astfel de aragazuri au în principal șase, șapte sau chiar opt ochiuri și unul sau două cuptoare care permit prepararea unei game foarte variate de mâncăruri. 

După material, culoare și finisaje

Îți dorești un aragaz roșu ca focul, cu butoane din metal și finisaje de lux? Există în magazinul techstore.ro și odată ce l-ai cumpărat se poate transforma într-o elegantă pată de culoare în bucătăria ta. În ceea ce privește culorile, magazinul techstore.ro este paradisul iubitorilor de artă și frumos pentru că aici se poate găsi aproape orice culoare care s-a folosit vreodată pentru fabricarea aragazurilor.

După modul de instalare

Cele mai bune mașini de gătit au în general partea de aragaz și cea de cuptor prevăzută cu alimentare pe gaz și cea de grill cu energie electrică. Această combinație oferă posibilitatea pregătirii unei palete diverse de preparate culinare și bineînțeles, condiții excepționale de gătire. Aragazurile și cuptoarele pe gaz sunt ideale pentru măncărurile car necesită amestecare continuă în timpul fierberii, dar și fripturile și prăjiturile care au nevoie de o coacere uniformă. Pe de altă parte, grill-ul electric permite o gătire rapidă a cărnurilor, fiind astfel ideal pentru pui, berbecuț sau alte specialități la rotisor. Dar toate aceste avantaje vin și cu un preț. Spre deosebire de plitele electrice care pur și simplu trebuie conectate la priză, aragazurile și cuptoarele pe gaz necesită o instalare profesională, de către un specialist autorizat. 

După modul de aprindere

Chiar dacă investești într-un aragaz tradițional, cumpără unul pentru care nu ai nevoie de brichetă sau chibrituri ca să îl aprinzi. Un astfel de aparat este mult mai practic, dar și mai sigur atunci când vei dori să-ți înveți copiii cum să gătească.

După brand

Sunt mulți utilizatori români care nu pun un preț deosebit pe brandul electrocasnicelor lor, mai ales atunci când este vorba de aparate precum mașinile de gătit. Spre diferență de un televizor sau un computer, chiar dacă în ceea ce privește viața de zi cu zi este mult mai important, aragazului nu i se acordă prea multă atenție. Dar această atitudine este complet greșită deoarece un brand renumit îți oferă garanția unui lucru făcut bine. Când vine vorba de aragazuri, cele mai căutate și mai apreciate branduri de către profesioniști sunt: ILVE, Bertazzoni, Bompani Modena sau TecnoGas, branduri ce pot fi cumpărate în România din magazinul online techstore.ro.