Desi un bebelus are nevoi primare, de a fi hranit, de a dormi si de a simti afectiune si grija materna in mod special, datorita posibilitatilor actuale parintii se preocupa de tot ce tine de confortul celui mic. Inca din prima zi de viata acesta trebuie sa aiba o garderoba variata, un carucior ce ofera siguranta si mii de alte lucruri. Ce este de fapt mai necesar si urgent? 

Patutul, confortul de acasa 

Nu este o regula absoluta ca patutul sa fie separat complet. O versiune moderna ce permite si alaturarea acestuia celui al parintilor, pentru usurinta oferita privind accesul la copil este patutul din lemn co-sleeping, cu laterala detasabila. 

Studiile arata ca exista un risc destul de mare de sufocare daca bebelusul doarme in acelasi pat cu parintii. Din fericire, exista varietate de modele de patuturi, de la cele din lemn, fixe, cu sistem de leganare inclus, carusel si alte jucarii si pana la cele practice, pliabile, din materiale textile. In orice caz, patutul este nelipsit din lista de achizitii timpurii, pana la venirea pe lume a noului membru. 

Caruciorul, confortul in deplasare 

Daca bebelusul cunoaste o adaptare continua inca de la nastere atunci este necesar in a asigura un spatiu cat mai confortabil pentru acesta, in orice moment. Pentru deplasari, plimbari, caruciorul este necesar. Vorbim si de aceasta data de o mare varietate de modele. Primele care se impun sunt cele mai simple, pliabile, de tip sport. Acestea presupun insa o varsta minima de 6 luni. 

In cazul unor solutii care se preteaza a fi utilizate inca din prima zi de viata, sunt recomandate cele cu spatar reglabile, cu forma anatomica, ce ofera siguranta si au o forma mai robusta. Astfel de modele se regasesc de asemenea in cadrul magazinului online Nichiduta. 

Pentru ca se observa si tendinta de a fi atenti la buget, pentru a multumi si pe cei care doresc sa elimine frustarea unor situatii precum cele de a spune ca: „ne-am limitat la un carucior mai ieftin si am achizitionat mai scump restul accesoriilor” sunt recomandate modelele complexe de tip 2 sau 3 in 1. Acestea includ toate elementele necesare pentru plimbari sigure si placute, fara a fi luati prin surprindere de vremea capricioasa: geanta asortata, huse de ploaie, vant, pentru insecte, scoica auto, landou si partea sport. Au marele avantaj de a putea fi genul de carucioare utile pana la varste mari, de 3 ani. 

Garderoba pregatita pentru orice tip de vreme 

Nu in cele din urma, una dintre cele mai curprinzatoare investitii se refera desigur la varietatea de articole pentru imbracaminte. Este una din nevoile primare, tinand cont ca nu se mai practica ideea de infasat in primele luni de viata si ca industria modei pentru copii este tot mai ofertanta. 

Pentru ca fiecare sezon impune noi conditii si pentru ca ritmul de crestere al bebelusului este unul alert in primul an, o astfel de necesitate va fi constanta. Nichiduta.ro propune si de aceasta data colectii cuprinzatoare. Ofertele cu transport gratuit si nu numai sunt disponibile online.