Bucătarii cu stele Michelin sunt cei mai de seamă reprezentanți ai bucătăriei, vedete reale apreciate în întreaga lume și protagoniști ai unor evenimente mari, ar fi Celebrity Chef Nights organizate de Forte Village Resort din Sardinia.

La Netbet nu există încă posibilitatea de a paria pe numărul de stele Michelin pe care le poate obține un bucătar cunoscut, deși noi considerăm ca această tipologie de pariu ar fi una foarte atractivă si foarte palpitantă! Vă încurajăm totuși să încercati oferta de pariuri pe care o avem disponibilă, și anume NetBet pariuri sportive online, în aplicația online și pe website.

Revenind, Steaua Michelin este cel mai râvnit premiu pe care îl poate primi un bucătar. Restaurantele pot primi una până la trei stele în funcție de calitatea alimentelor și în funcție de următoarele criterii:

  • calitatea ingredientelor utilizate
  • măiestria în controlul aromelor și a tehnicilor de gătit
  • personalitatea bucătarului în bucătăria și preparatele sale

Iată care sunt cei mai cunoscuți 7 bucătari cu stele Michelin din lume:

Alain Ducasse:

 născut în 1956 și crescut în satul Castel-Sarrazin, la 100 km de granița cu Spania, Ducasse este bucătarul care deține cele mai multe stele Michelin. În 1980, la vârsta de 24 de ani, Ducasse a devenit bucătar-șef al restaurantului L’Amandier și a câștigat prima dintr-o lungă serie de stele Michelin. În 1995, bucătarul Ducasse și-a deschis primul restaurant în Paris, pe Avenue Raymond Poincaré, iar după numai 8 luni a adăugat încă trei stele în palmares.

Yannick Alléno:

Născut pe 16 decembrie 1968 în Puteaux, la periferia Parisului, Yannick Alléno și-a început cariera la Royal Monceau lucrând cu Gabriel Biscay înainte de a intra în Hotelul Sofitel Sèvres și de a lucra îndeaproape cu bucătarii Roland Durand și Martial Henguehardm. La 1 iulie 2014, Yannick Alléno a preluat bucătăriile lui Pavillon Ledoyen și a câștigat trei stele Michelin. Un an mai târziu a fost ales bucătarul anului 2015 de către Gault&Millau15.

Martin Berasategui:

Născut în 1960 în San Sebastián, Berasategui este bucătarul spaniol cu cele mai multe stele Michelin. Pregătirea sa ca bucătar și o mare parte din viața sa este legată de Bodegón Alejandro, un restaurant popular condus de părinții și mătușa sa, situat în centrul vechi al orașului San Sebastian, unde a primit prima sa stea Michelin. Cariera sa este presărată cu premii și distincții, iar bucătăria sa este sinonimă cu tehnica, avangarda și materiile prime naturale de înaltă calitate.

Heinz Beck:

este unul dintre cei mai cunoscuți exponenți ai gastronomiei internaționale cunoscut sub porecla de “al optulea rege al Romei”. Heinz Beck este bucătarul care își bazează filozofia gastronomică pe două cuvinte simple: mâncare și sănătate. 

Născut pe 3 noiembrie 1963 în orașul german Friedrichshafen, pe malul nordic al lacului Constance, Beck a studiat la Institutul Hotelier din Passau și și-a continuat pregătirea la München, unde a lucrat pentru o companie de catering cu stele Michelin. Bucataria lui chef Beck reprezinta armonizarea perfecta a aromelor, casatoria perfecta intre texturi, culori si mirosuri.

Gordon Ramsay:

un bucătar cu 7 stele Michelin, personalitate TV, antreprenor și scriitor britanic. La începutul anilor 2000 a inaugurat cafeneaua Boxwood la Berkeley în Knightsbridge, urmată de deschiderile altor restaurante în diferite locuri de pe glob: de la Dubai la Tokyo, de la New York la Los Angeles și până la Versailles pentru un total de peste douăzeci de restaurante din întreaga lume. Bucătăria lui Ramsay este un amestec de experiență și îndrăzneală care se bazează pe simplitate.

Enrico Bartolini:

 originar din Castelmartini, Toscana, biografia sa afirmă că Bartolini este ” singurul bucătar din istoria Ghidului Michelin care a cucerit patru stele dintr-o singură lovitură, două dintre ele la restaurantul care îi poartă numele în interiorul MUDEC-Muzeul Culturilor din Milano”. Intuiția, creativitatea, seriozitatea, ambiția și pasiunea sunt caracteristicile care i-au permis lui Bartolini să iasă mai întâi în evidență în străinătate, în bucătăriile lui Paolo Petrini și Mark Page, iar apoi în Italia, unde a câștigat prima sa stea Michelin la vârsta de 29 de ani, lucrând sub îndrumarea lui Massimiliano Alajamo la restaurantul Le Robinie din Oltrepò Pavese.

Anne Sophie Pic:

bucătar francez, Anne Sophie Pic a fost desemnată cea mai bună femeie bucătar de către The World’s 50 Best Restuarants în 2011. Căutarea constantă a perfecțiunii și echilibrului, complexitatea aromatică și delicatețea care strălucesc din creațiile sale, dau viață unei bucătării care nu se dezvăluie niciodată la prima vedere, dar ajunge la cei care știu să asculte, să privească și să-și facă timp să savureze combinațiile complexe de arome care caracterizează mâncărurile bucătarului Pic. 

Născută în Franța pe 12 iulie 1969 și crescută în restaurantul familiei Maison Pic, Anne este fiică și nepoată a artei: tatăl ei este bucătarul Jacques Pic, în timp ce bunicul ei Andrè Pic a fost unul dintre cei mai renumiți bucătari francezi și printre primii care au fost premiați de ghidul Michelin.