De ce ai nevoie pentru a vorbi engleză? Când înveți o limba străină, cum ar fi engleza, unele abilități sunt aceleași cu cele de care ai nevoie pentru a învăța orice altceva. Vorbim aici despre studiul serios și temeinic, dar și o atitudine pozitivă. Însă există și alte lucruri de luat în considerare și în procesul de învățare a unei limbi străine. Pentru o limbă străină nu este necesar numai să citești lecția și apoi să repeți așa cum faci la istorie sau geografie. O limbă străină trebuie asimilată mult mai profund, înțeleasă, simțită. Desigur, este nevoie, în primul rând, de cursuri cu profesori foarte buni. Îți recomandăm pentru asta cursuri engleza ilsc.ro. Vorbim despre una din cele mai bune instituții din București, unde poți studia limba lui Shakespeare. Aici, copiii, adolescenții și adulții pot opta pentru cursuri realizate pe diverse nivele de studiu. Începători sau avansați, la ILSC vor găsi suportul adecvat.

 Există și câteva tehnici pe care le recomandăm pentru a-ți atinge obiectivele în învățarea limbii engleze:

 Mai întâi separă, apoi asimilează

 Pentru a vorbi engleză, trebuie să poți face mai multe lucruri în același timp: cunoașterea (și alegerea) cuvintelor potrivite, utilizarea construcțiilor gramaticale și sintactice corecte, reproducerea sunetelor potrivite, inclusiv accent, ritm și intonație. Lucrează la fiecare dintre acestea separat și apoi exersează-le împreună, astfel încât să înveți să vorbești mai fluent și mai precis.

 Învață să interacționezi

 O conversație este un mod de a interacționa cu altcineva și, pe lângă capacitatea de a vorbi, include și capacitatea de a asculta. Verifică întotdeauna dacă cealaltă persoană urmărește ceea ce spui utilizând strategii tipice de conversație, cum ar fi sublinierea cuvintelor cheie, exprimând același concept într-un mod diferit sau folosind expresii precum uzuale precum “You know what I mean?”. Oferă-i interlocutorului șansa de a vorbi și folosește răspunsurile acestui pentru a te gândi la ce trebuie să spui în continuare.

 Folosește-ți limbajul corpului

 Pentru o comunicare eficientă, este, de asemenea, important să folosești un limbaj non-verbal și acest lucru se aplică și vorbitorilor nativi. Utilizează gesturile, limbajul corpului și expresiile faciale pentru a explica sau sublinia ceea ce spui și încearcă să înțelegi ce îți comunică interlocutorul prin limbajul corporal. De asemenea, ia în considerare postura: felul în care stai poate face diferența.

 Cântă!

 Muzica este o modalitate excelentă de a îmbunătăți abilitățile de vorbire, de a exersa ritmul vorbirii și de a învăța expresii utile. Caută pe internet versurile melodiilor preferate și apoi exersează-le cântând. Dacă nu vrei să fii auzit, poți face asta atunci când ești singur acasă, dar dacă cântatul este pasiunea ta, te poți distra alături de prieteni organizând o seară de karaoke în engleză.

 Fii îndrăzneț!

 Pentru a îmbunătăți modul în care vorbești limba engleză, trebuie să ai și atitudinea corectă. Caută în mod activ noi oportunități de a practică limba: de exemplu, poți vorbi cu persoanele prezente la o petrecere sau te poți adresa unui străin care este în vizită în orașul tău. Amintește-ți că fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța, așa că nu trebuie să îți fie teamă chiar dacă faci o greșeală din când în când.

 Gândește în engleză

 Acesta este un alt mod excelent de a îmbunătăți limba engleză și o poți face oriunde, oricând. Acasă, poți vorbi cu tine în timp ce faci treburi zilnice, cum ar fi gătitul. Dacă ești în tren sau autobuz, poți încerca să descrii oamenii din jurul tău (mental, nu cu voce tare!). 

 Înregistrează-ți vocea

 Chiar dacă nu îți place să-ți auzi vocea, aceasta este o modalitate excelentă de a află ce este în neregulă cu limba engleză vorbită. Înregistrează-te în timp ce vorbești și apoi ascultă-te din nou sau cere sfatul unui vorbitor nativ sau chiar profesorului. Nu te concentra doar pe greșeli, acordă atenție și aspectelor pozitive și scrie tot ceea ce faci bine când vorbești engleză. Deci, dacă se întâmplă să te simți nemotivat, poți să te uiți la lucrurile pe care știi să le faci bine.

 Păstrează un jurnal 

 Înainte de a merge la culcare, înregistrează un jurnal zilnic, dar în engleză. Apoi poți ascultă din nou casetă pentru a retrăi evenimentele importante și, în același timp, pentru a evalua progresul în limba engleză. Dacă nu ai nicio modalitate de a înregistra un jurnal vorbit, păstrează unul tradițional, scris. Utilizează jurnalul că instrument pentru a-ți urmări progresul pe tot parcursul anului și pentru a stabili noi obiective.

 Găsește prieteni care vorbesc engleză

 Dacă dorești cu adevărat să înveți bine limba, trebuie să găsești oameni cu care să vorbești în engleză. Nu trebuie neapărat să fie vorbitori nativi: sunt mult mai mulți oameni care vorbesc engleza ca limbă străină, precum și ca limbă maternă și este, de asemenea, important să înveți să înțelegi diferite accente. În acest fel vă puteți ajută reciproc și vă puteți distra în timp ce practicați împreună limba engleză.

 Cursuri la ILSC

 Știm, am mai spus asta la început, însă insistăm pe ideea de a merge la cursurile de limba engleză. ILSC oferă cursuri predate de profesori calificați și folosește metode inedite! Vei vedea că după aceste cursuri, engleza ta se va îmbunătăți considerabil.

 Încercă fiecare dintre aceste tehnici timp de câteva săptămâni pentru a o găsi pe cea care ți se potrivește cel mai bine sau, chiar mai bine, împărtășește-le cu un prieten și practicați-le împreună. Vei vedea, în viitor, cât de utilă va fi cunoașterea limbii engleze, chiar dacă este vorba numai despre cea vorbită la nivel conversațional. Intră pe ilsc.ro și alege cursul potrivit!