Ouă fierte în înveliş de carne

1. Se fierb ouăle timp de 6-7 minute şi se curăţă de coajă. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se ung pe o parte cu muştar. 2. Se aşază pe fiecare bucată de carne câte un ou fiert, se rulează […]

Friptură de miel cu brânză şi spanac

1. Spanacul se spală bine şi se lasă la scurs, iar nuca şi seminţele se prăjesc fără ulei într-o tigaie din teflon. Brânza de oaie se mărunţeşte cu furculiţa, iar ouăle se amestecă cu parmezanul, spanacul, un vârf de lin­guriţă de sare şi puţin piper. 2. Pulpele de miel se spală, se curăţă de pieliţe […]

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spa­nacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi […]

Supă de broccoli cu ou

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici. 2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se […]

Ruladă cu crutoane

1. Se amestecă gălbenuşurile cu untul înmuiat, cartofii copţi şi daţi pe răzătoare şi cu făina. Se adaugă verdeaţa tocată, nuca, sarea şi se amestecă până ce se omogenizează. 2. Se taie feliile de pâine în cubu-leţe şi se rumenesc în unt într-o tigaie încinsă. Se scot apoi pe o far­furie şi se lasă la […]

Ciupercuţe de ouă cu maioneză

1. Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. 2. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud […]

Usturoi cu trei arome

1. Se pun la fiert 3 l apă cu sarea. Când clocoteşte, se adaugă căţeii de usturoi şi se lasă la fiert cam 5 minute. Se scot şi se pun la scurs. 2. Se pregătesc 3 sticle sau bor­cane. Se pune usturoiul, în părţi egale, în fiecare şi câte 3 ardei iuţi în două dintre […]

Ardei fantezie

1. Varza se curăţă de frunzele de la suprafaţă şi se rade pe răzătoarea mare sau se toacă fideluţă, foarte fin. Se presară cu o lingură de sare, se freacă puţin şi se lasă minimum 2 ore. 2. Ardeii se spală bine, se curăţă de cotoare şi seminţe, apoi se clătesc în mai multe ape. […]

Mix picant de citrice murate

1. Lămâile şi portocalele se spală şi se taie sferturi, pe lung. 2. Oţetul, zahărul şi sarea se dizolvă în 600 ml apă şi se dau în clocot. Se adaugă lămâile şi portocalele şi se lasă la fiert cam 10 minute. 3. În borcanul pregătit dinain­te se pun frunzele de dafin, boabele de piper, cuişoare […]