Salată cu sos de roşii şi carne

1. Se taie cubuleţe carnea de vită şi ceapa. Se păstrează câteva hamsii pentru ornat, iar restul se taie mărunt. 2. Se amestecă într-un castron carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat. 3. Pentru sosul de roşii, se amestecă bulionul, oţetul, muştarul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust. 4. Sosul se toană […]

Salată de hering

1. Cartofii de spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 25 de minute. Se scurg, se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se lasă la răcit, într-un castron. 2. Se desfac frunzele de salată, se spală şi se taie fâşii. Ceapa şi roşiile se spală şi se taie rondele. […]

Paste spirală cu ciuperci şi salată

1. Se spală frunzele de salată şi se pun la scurs. Se opăresc circa 10 minute în apă fierbinte cu sare. Se pun la scurs. Se curăţă şi se spală ciupercile. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se pun două linguri de ulei la încins într-o tigaie. Se adaugă ciu­percile, sare şi puţină apă […]

Salată de paste cu jambon şi caşcaval

1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit. 2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se […]

Salată de fusili cu file de peşte

1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pas­tele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas. 2. Se curăţă, se […]

Salată de praz

1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit. 2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună […]

Salată de fasole

1. Se alege fasolea şi se spală bine, în mai multe ape. Se lasă la umflat în apă rece timp de 3-4 ore, apoi se fierbe bine, până ce se înmoaie. 2. Se curăţă ceapa şi ardeiul roşu şi se taie rondele. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă doar puţin, […]

Panna Cotta cu dulceaţă de vişine

1. Foile de gelatină se pun la înmu­iat în apă rece. Separat, se ames­tecă pe foc laptele cu zahărul şi cu smântâna. Când compoziţia a fiert, se ia de pe foc şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina topită şi fructe din dulceaţă. Se pune apoi într-o formă de budincă şi se lasă […]

Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure

1. Se fierbe într-o cratiţă lapte­le împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă […]

Sărmăluţe învelite în spanac

1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]