Pentru un city-break sau o vizita mai lunga, Londra este un oras pe care, dupa ce-l vei vizita, vei privi  lumea cu totul si cu totul altfel. Intalnirea dintre civilizatii este atat de armonioasa si naturala, incat Londra te va cuceri, fara indoiala!

Fondata acum 2000 de ani de romani sub numele de Londinium, Londra a devenit, in timp, unul dintre orasele principale ale lumii si nu doar datorita centrului financiar de unde se da ora exacta. La acest renume se adauga Palatul Westminster, Turnul Londrei, Palatul Buckingham, British Museum, Madame Tussauds (cu figurile din ceara) sau National Gallery.

Nu rata London Eye!

Nu ai cum sa te plictisesti la Londra si, daca alegi sa te dai in London Eye, cea mai inalta roata de observatie a lumii, vei avea parte de o vedere panoramica asupra a 55 de obiective turistice din capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Londra este gandita atat de bine din punct de vedere turistic, incat vizitatorii, de la cei mici, pana la adulti, nu se vor plange decat de lipsa de timp.

Mancare pe toate gusturile

Pentru ca Londra gazduieste un mare mix de populatie, pe langa traditionalii cartofi cu peste (fish ans chips), ai de ales in zona Brick Lane sa te delectezi cu preparate din zona Indiei si a Bangladesului, bucatarie chinezeasca aproape de Soho, preparate grecesti si turcesti in nordul orasului, dar si alte restaurant italienesti si portugheze. Gastro puburile specific londoneze ofera, totusi, si preparate stravechi ale bucatariei englezesti: fripturi cu legume, budinci, placinte de carne sau rinichi. Poate stiai deja ca mic dejunul englezesc este foarte bogat si include omleta, bacon si iahnie de fasole. Dintre preparatele traditionale publicam trei retete pline de savoare pe care te invitam sa le degusti.

Stiati ca…

…in trecut, bucataria englezeasca consta doar in carne si legume fierte? In prezent, aceasta s-a  diversificat foarte mult datorita influentelor venite din partea comunitatilor evreiesti, arabe, chinezesti si indiene care si-au facut simtita prezenta in plan culinar.

…invazia strainilor a adus in Marea Britanie sofranul, nucsoara, scortisoara, piperul, ghimbirul si zaharul?

…englezilor nu le lipseste carnea de vita la pranzul de duminica, servit atat acasa, cat si la restaurant?