Daniel Negreanu este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. În ceea ce privește stilul de viață și impactul asupra activității lui, parcursul său are o turnură diferită.

Daniel Negreanu se poate bucura de un palmares de premii destul de bogat. Originar din Romania, născut în Canada, Daniel Negreanu trăiește în Las Vegas, țara pokerului. Alegerea lui este cât se poate de rezonabilă ținând cont de faptul că Las Vegas-ul este țara jocurilor! La doar două zeci și trei de ani, el se numără printre cei mai tineri câștigători din lumea pokerului, de unde și porecla de «Kid Poker ». El numără șase brățări câștigate la această competiție și nenumărate alte premii în domeniu.

În ceea ce priveste stilul lui de viață, însă, alegerea sa este destul de atipică pentru domeniul în care-și exersează activitatea. A devenit vegetarian  și încă unul foarte în temă! El lucrează împreună cu James Cameron la un documentar care vrea să demonteze mitul « bărbatului adevărat » care se hrănește cu carne și să arate că stilul vegetarian este perfect sănătos și masculin, totodată. El este un bun exemplu în acest sens!

« La început, nu mă simțeam prea sănătos. Nu aveam nicio idee ce trebuia să mănânc și nu existau prea multe opțiuni pentru vegetarieni atunci, mai ales în turneele de poker. Trăiam cu pizza cu brânză, deci regimul meu era la fel de prost, pentru că nu aveam nimic proaspăt sau ceva nutritiv, fără carne.» afirma Daniel Negreanu, citat de revista Vice.

Așadar, o turnură în ceea ce privește stilul alimentar, jucătorul de poker devenind tot mai conștient și mai documentat în materie de nutriție. Deși nu este ușor, mai ales în turnee, Daniel Negreanu s-a obișnuit să ia cu el batoane de cereale, cu proteine, prăjituri din semințe, lapte din acaju, toate bio, chiar și blenderul pentru a face smoothie-uri și alte sucuri de fructe.

Una dintre rețetele lui preferate pe care o folosește și în turneele de poker este iaurtul cu semințe. Rețeta lui este una simplă. Sunt necesare două linguri de iaurt de nucă de cocos, simplu sau cu vanilie, o jumătate de linguriță de semințe de Chia, o lingură de semințe de rodie, un Kiwi, două banane tăiate felii, patru linguri de miere de albine împreună cu semințe de pepene și fulgi de cocos. Se amestecă toate iar rezultatul este o explozie de vitamine și un boost de energie fantastic.

Deși, inițial, colegii de poker râdeau de stilul lui alimentar, cu timpul ei au devenit mai deschiși, au început să se documenteze, unii convertindu-se, la rândul lor, la un stil de viață vegetarian. Nu e ușor și la îndemână, insă timpurile s-au schimbat, au început să apară tot mai multe restaurante vegan chiar și în țara competițiilor de poker, iar jucătorii au devenit din ce în ce mai conștienți și atenți la felul cum arată și cum ar trebui să se alimenteze.

Pentru Daniel Negreanu, trecerea la vegetarianism i-a îmbunătățit nu doar starea de sănătate, ci și capacitatea de joc.

din aceeasi categorie