Visezi la un sistem de încălzire eficient, capabil să-ți ofere confortul termic, dar și eleganță căminului tău? Vrei să te întorci acasă după o zi istovitoare de muncă, direct în căldura primitoare a focului pe lemne? Atunci, soba de tip șemineu reprezintă alternativa ideală pentru confortul tău termic. 

Meșterii sibieni de la PEFOC – cu peste două decenii de experiență în comercializarea și montajul profesional al soluțiilor alternative de încălzire din România, ne arată că cele mai bune sobe pe lemne au reușit grație evoluției tehnologice din domeniul sistemelor termice, să transforme tradiționala soba, într-o sursă modernă de căldură care poate satisface și pe cei mai pretențioși dintre clienți. 

Disponibile într-o gamă diversificată de modele, acestea pot completa cu stil și bun gust, orice tip de amenajare interioară, oferindu-ți sentimentul că nicăieri nu este mai bine decât la tine acasă. Mulți dintre clienți se orientează către sobele confecționate din fontă, care încălzesc încăperea imediat după ce focul este aprins, dar oare câți dintre noi cunoaștem avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? 

Ce este soba căptușită cu șamotă?

Șamota este un material consumabil folosit la realizarea sobelor datorită calităților impresionante de înmagazinare și refractare. Acest material influențează pozitiv procesul de ardere și contribuie la creșterea randamentului sobei. Folosirea șamotei are avantaje de ordin funcțional și estetic. Așadar, în camera de ardere a sobelor căptușite cu șamotă rămân mai puține reziduuri de cenușă, ușurând inclusiv întreținerea acesteia. 

În plus, sobele din această categorie au un aspect deosebit și sunt mult mai ușor de curățat, sticla fiind mereu curată. Fiind un material consumabil, șamota trebuie să fie înlocuită o dată la 4 – 5 ani, pentru ca aceasta să își păstreze proprietățile și să ofere același randament sobei. Bineînțeles, dacă exploatarea șemineului este precară, atunci înlocuirea șamotei s-ar putea produce chiar și mai repede de 4-5 ani. 

Pentru a fi mulțumit de eficiența sobei, este important să calculezi puterea necesară pentru a încălzi suprafața dorită. În magazinul online www.pefoc.ro ai la dispoziție diverse modele de produse – de la sobe destinate încălzirii încăperilor de mici dimensiuni, până la modele a căror performanță este apropiată cu randamentul șemineelor clasice pe lemne. Sobele cu putere mare pot încălzi încăperi generoase, dar și spații adiacente locului în care sunt montate. 

Orice sobă trebuie să fie nu doar performantă, ci și aspectuoasă. Astfel, un alt criteriu ce trebuie luat în considerare este designul. Modelele actuale de sobe au un design atrăgător, fiind concepute astfel încât să completeze cu eleganță arhitectura locuinței tale, indiferent de stilul abordat. Astfel, în funcție de necesități, poți alege sobe prevăzute cu picioare de susținere, în forme diferite, sau sobe placate cu teracotă ornamentală. Dimensiunile acestora sunt adaptate și pentru spațiile mai mici.
Căldura unei sobe pe lemne îți oferă o stare de bine incomparabilă, motiv pentru care o mare parte dintre clienți aleg cu încredere soba șemineu pentru a-și încălzi locuințele. Pefoc te poate ajuta să alegi modelul potrivit de sobă pentru casa și bugetul tău. În plus, beneficiezi de consultanță specializată și livrare gratuită în toată țara pentru orice produs din categoria sobe, focare tradiționale pentru șemineu sau soluții profesionale de cos de fum ceramic pentru o evacuare premium, făra depuneri de cenușă sau fum întors în casă.