Pastele au devenit foarte populare în țara noastră, fiind un preparat delicios și relativ ușor de gătit. Cu siguranță știi că cele mai delicioase paste sunt cele pregătite după rețetele italiene, acestea reprezentând unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare în Italia. În continuare, avem pentru tine 3 trucuri care să te ajute să prepari, în bucătăria ta, paste cu aromă de Roma. 

Alegerea oalei potrivite

Primul truc este să alegeți cu grijă ce tip de oala utilizați pentru a găti pastele. Este important să optați pentru cea potrivită Astfel, recomandat este să utilizați o oală mare, deoarece doar în acest mod vă veți putea asigura că fiecare pastă în parte va fi gătită în mod egal. 

Un alt motiv pentru care o oală de dimensiuni mari este necesară este pentru a evita să se întâmple una dintre cele mai comune greșeli întâlnită atunci când fierbem paste: să se lipească între ele. Nu uitați să adăugați sare din plin în apa de fierbere, pentru o savoare desăvârșită. 

Secretul pastelor “al forno” 

Dacă nu ați încercat până acum pastele rumenite la cuptor, este cazul să nu mai amânați momentul. În plus, acum le puteți prepara și mai simplu și mai rapid, folosind un aparat air fryer pentru rumenirea lor și obținerea acelui gust fenomenal. 

Ceea ce trebuie să știți însă, este că secretul italienilor constă în faptul că că atunci când fierb paste ce urmează să fie supuse și altui proces de gătire, le fierb mai puțin decât este indicat pe ambalajul acestora. Mai exact, timpul perfect în acest caz este egal cu două treimi din cel recomandat de producător. 

Așa că, dacă doriți să vă bucurați de un gust special de paste carbonara, la cuptor sau air fryer, nu uitați să vă opriți la timp din fierberea lor în pașii incipienți ai gătitului. În acest fel, veți avea parte de paste cu o crustă crocantă la exterior și cu un interior deosebit de suculent. 

Sosul este foarte important

Cel mai bun sos pentru paste este cel care este pregătit în casă, cu multă răbdare și dragoste. Sosul ideal pentru paste necesită gătire la foc mic și pentru timp îndelungat, fără grabă, asemănător stilului relaxat de viață al  italienilor. 

Așadar, asigurați-vă că acordați suficientă vreme pentru sos, iar apoi nu exagerați în ceea ce privește cantitatea lui. Sosul trebuie să fie suficient pentru a acoperi pastele și atât, nu prea mult pentru a nu le acoperi total gustul.

Sperăm că aceste trucuri vă vor fi de folos pentru putea prepara paste delicioase ca în Italia de acum înainte. În plus, nu uitați să folosiți doar ingrediente proaspete și de bună calitate pentru a obține cele mai bune rezultate. Buon appetito!