Pui/gaina
Supă chinezească picantă
► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]
Rulouri de piept de pui
Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]
Pacheţele de pui cu spanac
1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]
Dovlecei umpluţi
1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]
Pui umplut cu stafide şi ornat cu portocale
1. Se curăţă puiul bine, se spală, se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper. 2. Separat, se pune orezul la fiert în apă cu sare şi cu un praf de şofran, pentru culoare. După ce a fiert, se amestecă cu stafidele înmuiate în prealabil, cu usturoiul tăiat rondele, cu migdalele şi […]
Supă grecească
1. Se spală pieptul de pui şi apoi se pune să fiarbă la foc mic, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. 2. Se adaugă legumele curăţăte şi spălate şi se lasă să fiarbă. 3. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă. După ce […]
Orez cu pui şi migdale
1. Se topeşte untul şi se căleşte prazul care a fost spălat şi tăiat, în prealabil, foarte mărunt. 2. Se adaugă orezul ales şi spălat şi se pune cantitatea de apă. Se presară şofranul, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor. 3. Se porţionează pieptul de pui, se bate cu ciocanul […]
Ruladă de pui
1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]
Piept de pui umplut
1. Pieptul se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. Se pune într-o tigaie cu ulei încins şi se căleşte uşor. Se stinge apoi cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă ardeiul spălat, […]
Spanac cu pui
1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă […]