Pui/gaina
Pui în crustă de pesmet și verdețuri
Un preparat pentru gusturi alese. Învață să faci și tu un pui în crustă de pesmet și verdețuri delicios! 1. Se dezosează puiul și se împarte în lobi care se ung cu o linguriță de unt și se prăjesc pe ambele părți câteva minute până devin aurii. 2. Se amestecă restul de unt cu pesmetul și verdeața și se […]
Pastramă de pui
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]
Piept de pui umplut cu rucola
Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1. Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]
Salată de pui cu crutoane și sos de muștar
O salată de pui devine foarte săţioasă când îi pui crutoane, iar sosul de muştar îi dă un gust aparte. Iată o reţetă simplă şi gustoasă: 1. Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, […]
Supă de ceapă
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]
Pui catalan
Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1. Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2. […]
Orez cu pui şi ardei
Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină. 1. Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se […]
Supă de pui şi curcan
O supă de pui dietetică, cu multe legume şi carne tocată de curcan. Gata în maxim o oră, e perfectă pentru cină. Iată reţeta. 1. În oala de fiert se pune uleiul la încins şi se călesc uşor carnea tocată şi ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit translucidă, se scoate amestecul şi se pune […]
Terină de pui şi roşii
O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]
Piept de pui marinat în pesto
Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1. Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline. Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]