Pui cu verdeaţă

1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou. 2. Se desprinde pielea […]

Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre

1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmu­iată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi ames­tecă bine. 2. […]

Specialitate cu pasăre şi varză roşie

1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun […]

Friptură de pui

1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]

Şniţele crocante

1. Se taie pieptul de pui în fâşii şi se presară cu sare şi piper. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se stropesc cu o linguriţă de zeamă de lămâie, se acoperă şi se lasă deo­parte 5 minute. Separat, într-un alt bol, se amestecă oul cu laptele şi cu un praf de sare. Fulgii […]

American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]

Mixgrill delicios

1. Carnea se spală bine şi se lasă la scurs. 2. Ceafa se pune la marinat, împreună cu salvia, timp de 2 ore, în 2 linguri de ulei de măsline. 3. Feliile de piept de curcan se bat ca pentru şniţel. Peste ele se întinde un amestec făcut din o lingură de ulei de măsline, […]

Salată de pui cu ciuperci

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari, apoi fiecare bucată se bate uşor cu cuţitul de şniţele. Acestea se rulează pe rând în feliile de bacon şi se fixează cu scobitori, pentru a nu se desface. Separat, se taie ceapa mărunt. 2. Într-o tigaie cu puţin ulei se pun ceapa şi […]

Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Copănele în sos de vin

1. Se spală pulpele în apă călduţă şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie. După ce s-a scurs, se condimen­tează fiecare bucată cu sare şi piper şi se tăvăleşte în făină albă. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă pulpele. Se lasă să se prăjească bine pe toate părţile. 3. […]