Pui cu gutui la cuptor

1. Se spală bine puiul, se tranşează şi se condimentează cu sare şi piper, după care se lasă să se îmbibe cu arome. 2. Între timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. 3. Într-o tigaie se încinge uleiul, şi se pun bucăţile de pui. Se rumenesc uşor, pe ambele părţi. 4. După […]

Piept de pui cu parmezan şi paste

Se taie pieptul de pui pe jumătate, bucăţile se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt pe toată suprafaţa şi se presară cimbru proaspăt. Se aranjeză în tava de jena, se stropesc cu puţină apă şi […]

Delicatesă cu paste şi spanac

Pentru început, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se stropesc în timp ce fierb cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece. Pastele se trec prin unt topit şi se amestecă cu usturoiul […]

Chifțeluțe vesele

Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]

Pui cu smântână

Puiul de primăvară, de aproximativ un kilogram, se spală bine și se pune la fiert întreg, împreună cu o ceapă întreagă, foile de dafin, ienibaharul, piperul verde și rădăcinoasele tăiate rondele groase. Se fierbe puțin, pentru că el are carnea foarte fragedă. Când este fiert bine se dă de pe foc și se mută în […]

Specialitate de pui cu ardei

Se curăţă ţelina, se spală, se taie felii potrivite şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate din apă, se pune în sită şi se lasă să se scurgă. Se stropeşte cu zeama de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea. Separat, se spală pieptul […]

Rulouri cu bacon la grătar

Se taie pieptul de pui în felii subţiri. Feliile se ung şi se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se rulează. Se presară cimbru uscat pe deasupra şi se pun la rece, acoperite cu o folie de plastic. Separat, se spală vinetele, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se […]

Salată cu pui şi rucola

Se curăţă şi se spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa, ardeiul şi dovleacul deja copt şi se taie cubuleţe ca pentru salată. Se rup frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume. Separat, se spală pieptul în câteva ape şi se […]

Copane de pui în sos de caise

Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se […]

Supă de pui cu găluşte

Se spală puiul în câteva ape, se pârleşte 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apă rece şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se ia spuma şi, după ce începe să clocotească, se adaugă legumele curăţate şi spălate în prealabil. Supa se acoperă cu un […]