1. Foile de gelatină se pun în 50 ml apă să se înmoaie. Se face un sirop din 150 g zahăr, 4 linguri de apă şi cacao. După ce s-a legat se lasă să se răcească lent, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul.

2. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe rând gălbenuşurile. Se adaugă puţin câte puţin siropul răcit, albuşurile bătute spumă şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins, la foc mic 20-25 minute.

3. Se bate frişca cu zahărul vanilat. În gelatina înmuiată (când s-a absorbit toată apa) se adaugă 100 g zahăr şi se trece pe un vas cu apă fierbinte. Se amestecă 1-2 minute, până ce se topeşte complet gelatina. Se mai pun coaja de lămâie şi lichiorul de portocale, apoi se trece pe un vas cu apă rece şi se amestecă, până începe să se întărească. Se amestecă numai o mică parte din frişcă, apoi se înglobează în toată cantitatea de frişcă, amestecând cu lingura uşor.

4. Se taie blatul în două şi se însiropează cu zeama de la două portoacale. Între cele două blaturi se pune o treime din cantitatea de frişcă şi 2 portocale, tăiate bucăţi. Se îmbracă cu restul de frişcă şi se ornează cu felii de fructe. Se lasă la rece minim 3 ore şi se poate servi.