1. Se freacă untul cu zahărul şi coaja de portocală, apoi se adaugă făina cernută şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Se întinde apoi într-o foaie subţire, se pune într-o formă de tartă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

2. Pentru îngheţată, se bat la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi cafeaua rece, până se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se adaugă frişca. Se amestecă până se uniformizează, se aromează cu vanilie şi se pune la congelator o oră. Se bate din nou 2-3 minute şi se toarnă pe blatul de tartă copt şi răcit. Se pune la congelator şi se lasă 4 ore. Se serveşte cu sos de ciocolată.

3. Pentru sosul de ciocolată, se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă ciocolata rasă cu smîntâna. Când se răceşte se adaugă şi coaja de portocală.