1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală.

2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi orezul călite 1-2 minute în ulei încins. Se amestecă apoi cu o linguriţă de verdeaţă tocată mărunt, vinul şi 50 ml suc de roşii.

3. Se umplu frunzele de spanac cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, cu 3-4 frunze de spanac pe fund. Se adaugă puţin mărar, borş, 50 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic, 70-75 minute.

4. Când sunt bine fierte, se adaugă lămâia tăiată felii şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se ornează cu roşii şi mărar verde şi se servesc cu smântână sau iaurt.