1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare şi câteva boabe de piper. Se lasă aproxima­tiv 30 minute, până se pătrunde bine carnea, apoi se scurge şi se lasă să se răcească.

2. Merele se spală şi se taie în formă de inimioară sau cubuleţe, iar ţelina se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Se pun într-un castron şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Salata verde se curăţă, se spală şi se lasă să se usuce. Smântâna se condimentează după gust cu sare, piper şi usturoi pisat, iar pieptul de pui se taie felii subţiri.

3. Separat, într-un castron mai mare se pun salata verde, pieptul de pui, sosul de smântână, ţelina, miezul de nuci şi merele tăiate inimioare. Se lasă la rece 10-15 minute şi se poate servi. Cine doreşte mai poate adăuga şi o ceapă tăiată rondele.