Chiar dacă ai strâns masa festivă şi îmbelşugată de sărbători, nu trebuie să renunţi şi la preparatele rafinate. Dimpotrivă, poate încerci ceva mai exotic, aşa cum este această salată din peşte cu fasole şi aromă plăcută de cocos, un preparat uşor, dar cald, bun şi sănătos, pe care să îl savurezi la orice masă din zi.

Mai sus ai văzut de ce ai nevoie, aşa că iată cum se prepară:

În primă instanţă, spală fasolea boabe şi scurge apa cu ajutorul unei strecurători. La rândul ei, fasolea verde (teci) se curăţă de codiţe şi aţe, dacă are, apoi pune-o la fiert într-o craţiă, aproximativ un sfert de oră, după ce apa a clocotit în prealabil cu un praf de sare.
După fierbere, spală fasolea într-un jet de apă rece.

Pasul doi: Curăţă cepele solzişori subţiri (pe lungime) şi ţelina, mărunt. Într-un bol larg, poţi adăuga deja ingredientele – fasolea, ceapa şi ţelina şi nuca de cocos, amestecându-le.

Sosul: Ca să prepari sosul, ai nevoie de un bol curat, în care să pui uleiul de măsline, oţetul din vin, un vârf de sare şi un praf de piper măcinat. Acest sos lichid se toarnă peste legumele amestecate, după ce mai întâi a fost omogenizat. Se amestecă cu grijă, astfel încât sosul să se impregneze în legume. Macroul afumat se taie fâşii subţiri şi se aşază în centrul salatei.

Poţi servi salata cu peşte sau cu pui afumat.