1. Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă. Se desface uşor cu un cuţit foarte bine ascuţit, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperit cu o folie de plastic.
2. Se pregăteşte umplutura. Se pune pesmetul într-un bol şi se amestecă cu untul moale. În pastă, se adaugă boabele de struguri şi sarea grunjoasă.
3. Se scoate muşchiul de porc, se presară pe toată suprafaţa umplutura şi se rulează foarte strâns. Se prinde la capete cu scobitori şi se aranjează într-o tavă termorezistentă. Se curăţă între timp ceapa roşie, se spală şi se toacă mărunt.
4. Ceapa se rumeneşte în ulei, se adaugă miere, boia dulce, vin şi cimbru verde şi uscat. Compoziţia aceasta se toarnă pe toată suprafaţa muşchiului şi se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la 120° C şi, după ce s-a rumenit, se scoate şi se feliază. Se serveşte cu garnitură de orez sau de legume.