Secretul puiul prăjit de la KFC nu a fost niciodată complet dezvăluit. Cu toate acestea, avem o rețetă care se apropie foarte mult de cea originală. Și este mult mai sănătoasă datorită absenței monoglutamatului de sodiu – cel mai otrăvitor aditiv care poate exista în mâncare – pe care aceștia îl folosesc și, desigur, a friteuzei sub presiune. O încercăm?

Fierbeți bucățile de pui (opțional) pentru 1-2 minute – asta pentru a vă asigura că rezultatul final va fi bine pătruns.

Într-un castron mic bateți ouăle. Într-un castron de dimensiuni mari amestecați toate condimentele cu făina. Adăugați oul bătut, sosul de soia, laptele bătut, zeama de lămâie și cubul de unt și amestecați până vă iese o compoziție păstoasă. Adăugați bucățile de pui înăuntru și marinați-le bine. Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați-le așa aproximativ jumătate de oră.

Dacă nu, puneți deasupra puiului pesmetul și fulgii de porumb, amestecați bine și lăsați-le așa vreme de 10 minute, ca să se lipească bine.

Într- cratiță adâncă (în care ați mai prăjit și șiți că nu lipește), puneți ulei și untura – cam cât să astupe bucățile de pui – și încingeți bine. Apoi dați focul până la o temperatură medie și introduceți, pe rând, bucățile de pui. Întoarceți când este cazul și scoateți pe un șervet de hârtie (ca să se absoarbă eventuala grăsime) atunci când puiul devine auriu și crocant.

Foto: pui KFC / shutterstock