Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag. 

1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei.

2. Condimentele se pun într-un mojar cu pistil și se pisează până devin o pudră fină. Puiul se unge cu ulei de măsline, apoi se condimentează, ”masând” bine cu mâinile.

3. Se desface sticla de bere și se varsă două treimi din ea, apoi se introduce în pui cu tot cu berea rămasă. Se așază puiul pe tavă așa încât să stea în picioare, apoi se bagă la cuptor pentru aproximativ  o oră și zece minute sau până când este gata. Pentru a verifica dacă s-a făcut, se taie partea cea mai groasă a copanului și se verifică dacă mai are sânge.

4. Dacă este făcut, puiul se scoate și se unge cu sos barbecue și se mai bagă la cuptor pentru 10 minute sau până când este închis la culoare și lipicios.

5. Între timp, se taie mărunt ceapa verde, ardeiul iute și frunzele de pătrunjel.

6. Se scoate puiul din cuptor și se îndepărtează sticla cu grijă. Se presară pe pui ceapa verde, ardeiul și coriandrul, apoi se servește.