Învățați cum să faceți o rețetă clasică, sățioasă , rapidă, cu un gust aparte și pe placul întregii familii: pui la ceaun cu usturoi și sos de bere. E la fel de gustoasă și dacă, în loc de aer liber, o faceți pe aragazul propriu!

Spălați puiul, tăiați-l în bucățele medii și tamponați-l ușor să se usuce. Într-un castron mediu îl condimentăm cu sos de soia, sare, piper și boia (și cimbru, dacă alegeți să puneți). Lăsăm la rece o oră.

Tăiem solzișori ceapa și ardeiul. Încingem ceaunul, punem uleiul și untul. Scoatem din frigider puiul și îl adăugăm în ceaun. Lăsăm să se rumenească timp de 10 minute, la foc mic, cu capacul pus. După cele 10 minute amestecăm și adăugăm berea (alcoolul din ea se evaporă, dar carnea rămâne fragedă), ceapa și ardeiul.

Urmează alte 10 minute în care carnea trebuie să stea la foc mic, pentru a se întrepătrunde aromele. Amestecați și adăugați căpățâna de usturoi – jumătate pisată, jumătate tăiată în bucăți. Amestecăm, acoperim și mai lăsăm pe foc 1-2 minute. Mărunțim pătrunjelul, îl presărăm peste bucățile de carne și închidem focul, lăsând ceaunul acolo cu capacul pus, cel puțin 5 minute până la servire.

 

Foto: Pui la ceaun / shutterstock